Skip to main content

Herbronningsweekend 2024

22-23-24-25 augustus

Vind je plek, jezelf en de ander.

Ontspan - ontdek - ontmoet

Verbind met je plek, jezelf en de ander

Ontdek - ontspan - ontmoet

Welkom!

We geloven erin dat een gezonde levensstijl, tijd doorbrengen in de natuur, met jezelf en anderen, je verrijken en bewust(er) leven, ons betere mensen maken. Met betere beslissingen en een gelukkiger en voldoening gevend leven. We hopen dat deze retreat jou mag inspireren en dat je mag genieten van welverdiende relaxatie en rust. 

De voorgaande weekends werden erg geapprecieerd omdat de inhoud praktisch, relevant en persoonlijk was. In ons aanbod creëren we plezier, inzichten, diepte en energie. Je gaat naar huis met krachtige tools en ervaringen die je kan meenemen in je verdere leven. 

Voel je vrij om tijdens het weekend (enkel) deel te nemen aan de activiteiten die jou aanspreken of te genieten van de mooie omgeving, de rust, de tijd voor jezelf of een deugddoende massage die ter plaatse wordt aangeboden!

Programma

Herbronnen is het aanspreken van je eigen kracht.

Kan jij een moment gebruiken om even uit de dagelijkse stroom te stappen, te vertragen, in te tunen bij jezelf, je te omringen met de schoonheid van de natuur en geïnspireerd te raken door anderen? Om van daaruit opgeladen, meer bewust en gericht terug jouw plaats te nemen in je werk en leven?
Dan ben je absoluut op de juiste plek.

Krachtgericht werken met yoga en ayurveda is de rode draad doorheen ons programma. Krachtgericht werken is meer dan een techniek. Yoga meer dan een aaneenschakeling van poses. Ayurveda meer dan lekker eten. Samen zijn ze een ontmoeting tussen kennis en wijsheid, een recept voor gezondheid en welbevinden. Door middel van o.a. beweging, reflectie, weldadige rust, gezonde voeding, bewuste(re) levensstijl, diepe ademhaling en doelgerichte focus werken we naar balans tussen lichaam en geest.

Elke dag staat in functie van een thema. Dit jaar gaan we voor verbinding. Verbinding met de plek, jouw plek, je Zelf en de mensen rondom jou. We  verdiepen op het thema om dit te versterken en te verankeren met je eigen (be)leven. Elke dag geeft een gastdocent een workshop. Hierbij geven ze elk op hun wijze handvaten en tools om in te tunen bij jezelf, je omgeving en anderen om van daaruit met meer impact en integriteit in je werk en leven te staan. Wat de inhoud van de workshops is, ligt in lijn met hun kernactiviteit, die je kan vinden op hun websites hieronder.

Sarah zorgt voor een gezonde, evenwichtige maaltijd. Biologisch, vegetarisch, lokaal en bovenal ayurvedisch geïnspireerd. De maaltijden ondersteunen het thema waar rond we werken die dag. Naast het vrije aanbod in het groen is er de mogelijkheid om (ayurvedische) olie-massages te reserveren, tijdens of naast het aangeboden programma.

Het gehele weekend is er ruimte voor rust, rondstruinen, keuvelen, schrijven of wat je op dat moment deugd kan doen. Er is een vrij aanbod met inspirerende muziek, boeken, kaarten, enzovoort. Thee, water en versnaperingen zijn beschikbaar. Na het avondeten is er ruimte om letterlijk te ont-moeten, wat dat voor jou ook betekent. Het vaste programma eindigt om 19 uur maar de poort blijft open tot 21 uur om na te genieten met of zonder elkaar. De laatste dag maken we ruimte om gepast af te ronden en te oogsten wat we in het weekend hebben gezaaid.

Het wordt een mooie ervaring.

Donderdag 22/08 van 18u30 tot 21u00

We openen het herbronningsweekend met een deugddoende yogales en een moment van kennismaking. We zetten samen het weekend in, zetten heldere intenties en maken ruimte voor praktische info en vragen. 

Vrijdag 23/08
09u30-19u00

Yoga
Verbind met je plek
Vegetarische lunch
Ayurveda
Lichte maaltijd

Me-time / We-time

Zaterdag 24/08
09u30 -19u00

Yoga (yin)
Verbind met jezelf
Vegetarische lunch
Mindful
Beweging/dans
Lichte maaltijd
Me-time / We-time

Zondag 25/08
09u30 - 18u00

Ademwerk
Verbind met de ander
Vegetarische lunch
Yoga
Veranker
Uitwuiven

Praktische info

Voor het volledige programma, workshops, bio maaltijden, drank en faciliteiten.

€375

Enkel bij droog weer
De poort staat open
van 09u00 tot 21u00

Herbronningsteam

Lisa Willems
Bezielster
yoga teacher
Sarah Spruyt
Ayurvedisch consulent/kok
yogateacher
Christine Vanspauwen
Bewegingscoach masseuse
Sandro bassi
Mindfulness trainer loopbaancoach
Helena vermeersch
ademcoach masseuse
Nancy Vankeirsbilck
facilitator yoga teacher

Alle lesgevers zijn gepassioneerde consultants, coaches en trainers met een sterke expertise in hun werkveld en een warm hart voor mensen. 
Klik op de foto voor meer informatie via hun eigen website.

Veelgestelde vragen

Wat breng ik mee?
Zelf mag je een (yoga)mat, een (meditatie)kussen, een dekentje en een drinkfles voorzien. Voor alle overige zorgen wij. 

Is voorkennis of (yoga)ervaring vereist?
Nee. Iedereen is welkom en kan deelnemen. 

Zijn de maaltijden vegetarisch?
Jazeker. Maaltijden worden met liefde bereid door Sarah en zijn ayurvedisch en vegetarisch.
Water en thee zijn beschikbaar gedurende het gehele weekend.

Kan ik overnachten?
In het herbronningsbos voorzien we geen slaapmogelijkheden. Wel zijn er in de buurt toffe plekken om te slapen!

  • Het Hemelsveld is een B&B met een rustgevend karakter en met fijne uitbaters. Geheel in lijn met onze filosofie.
  • De Bonderbei is eveneens een aanrader om te overnachten, iets verder, maar warm aanbevolen.
  • Indien je graag een tent of mobilhome meebrengt is er gelegenheid om op het terrein naast het herbronningsbos te overnachten.